Email Facebook Twitter Google LinkedIn
26oktober 2018

Spelenderwijs mediawijs met Enter Escape!

'ENTER ESCAPE' is een digitale escape game voor kinderen en jongeren tussen 10 en 13 jaar over veilig en verantwoord mediagebruik.

Met 'Enter Escape' kan je samen met kinderen en jongeren nadenken over de nodige vaardigheden om maximaal gebruik te maken van de kansen die online media bieden én bewust te zijn van de risico’s en gevaren zoals sexting, online haatspraak, het doorgeven van gegevens en cyberpesten.
 

Inhoud spel:

De spelers maken kennis met ‘Digiman’, de online superheld die ervoor zorgt dat iedereen veilig gebruik kan maken van sociale media. Wanneer zijn aartsvijand ‘Hackerina’ opduikt en online problemen veroorzaakt (gênante foto's van anderen online gooien, cyberpesten, wachtwoorden prijsgeven ...), schakelt Digiman de hulp in van de spelers om Hackerina te vinden. Want Hackerina zit ergens verstopt, maar gelukkig heeft ze een fout gemaakt. Ze heeft al 10 personen kunnen hacken, maar heeft daarbij per ongeluk telkens wat informatie achtergelaten over haar exacte locatie.

Aan de hand van een escape game gaan de spelers op zoek naar de verblijfplaats van Hackerina om haar te laten arresteren. De spelers zijn verdeeld over 2 kamers, met slechts 1 computerprogramma als communicatiemiddel. Het is aan hen om via dit programma zoveel mogelijk tips te bekomen over waar Hackerina zich precies bevindt. Ze krijgen hiervoor een uur de tijd. Als ze hier niet in slagen, zal Hackerina niet meer tegen te houden zijn en is geen enkele gebruiker van sociale media nog veilig! 
 

Speelduur:

Reken in totaal 2 uur: 
20 minuten opstart, 1 uur escape game, 40 minuten afronden en nabespreking.
 

Aantal spelers en eigen begeleiders:

  • 6-16 spelers (met een ideaal aantal van 10 spelers), verdeeld over 2 kamers
  • 2 begeleiders: Het is aan te raden om per kamer een begeleider van de groep zelf te voorzien

 

Praktisch:

Te voorzien door de aanvrager:

  • 2 aparte lokalen met enkele tafels
  • WIFI-verbinding is noodzakelijk


Prijzen:

  • Jeugd(welzijns)werk en Integrale Jeugdhulp: € 90 (+ € 0,30/km kilometer- en verplaatsingsvergoeding)
  • Onderwijs: € 145 (+ € 0,60/km kilometer- en verplaatsingsvergoeding)

 


Contact en boekingen:

enterescape@lidk.be

 


Enter Escape werd ontwikkeld door de Aanstokerij, dankzij de steun van het Digital Belgium Skills Fund

 
top