top of page

DIGI-TAAL TONGEREN

DIGI-taal Tongeren is een initiatief van OCMW Tongeren in samenwerking met IN-Z en Link in de Kabel. Het project ontstond in navolging van de projectoproep 'e-inclusion for Belgium - OCMW 2022' van de POD Maatschappelijke Integratie. DIGI-taal Tongeren heeft tot doel om iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond, toegang te geven tot digitale media en digitale vaardigheden.

 

Het project bestaat uit het opleiden van medewerkers en vrijwilligers van lokale dienstencentra, verenigingen tegen armoede, bibliotheek, OCMW’s en andere eerstelijnhulpverleners tot ‘digihelper’. Daarnaast beoogt het project het gebruik van het digitaal buurtplatform ‘Hoplr’ uit te breiden om kwetsbare doelgroepen meer te bereiken.

 

Als partner werkt Link in de Kabel mee aan het realiseren van de doelstellingen van DIG-taal Tongeren. Link in de Kabel ontwikkelt en organiseert webinars rond mediawijze topics als phishing en online privacy voor OCMW-medewerkers en vrijwilligers, zodat zij de doelgroepen gericht kunnen bijstaan met mediawijs advies. Daarnaast organiseert Link in de Kabel ook mediawijze activiteiten voor kwetsbare kinderen en hun gezinnen in het Huis van het Kind.

hvk-Tongeren.jpg
bottom of page