top of page

OPLEIDING TOT MEDIACOACH

Ook het coachen van brugfiguren en het (mee) organiseren van train-the-trainers is één van de taken van onze mediacoaches.

 

Het project

De opleiding ‘Mediacoach’ van het Vlaams Kenniscentrum Mediawijs richt zich op professionelen die hun organisatie een versnelling hoger willen laten schakelen op vlak van digitale media en mediawijsheid. Door trajecten aan te bieden in verschillende sectoren stimuleert deze opleiding samenwerking en uitwisseling van inspirerende invalshoeken.

 

Onze rol

Link in de Kabel was in 2023 nauw betrokken bij de opleidingen ‘Mediacoach Jeugdhulp’ die het Vlaams Kenniscentrum Mediawijs organiseert voor professionals in de jeugdhulpsector en het buitengewoon onderwijs. Dit traject bestaat uit 9 sessies en gaat door in iedere Vlaamse provincie.

 

 

Onze impact

In 2023 begeleiden we 26 sessies met in totaal 102 bereikte jeugdhulpverleners of leerkrachten buitengewoon onderwijs.

 

Daarnaast gaf Link in de Kabel in 2023 ook verschillende train-the-trainers over de digitale leefwereld van kinderen en jongeren en over het verspreiden van onze aanpak en tools, zoals bijvoorbeeld op ‘Dig It up’, het inspiratiefestival over digitale cultuureducatie.

img_20220915_140655.jpg
Tabel-Mediacoach.png
Digitup2023_(c)Mediaraven-ThibautDeGroote_086.jpg
bottom of page