top of page

FLANKEREND ONDERWIJS TESSENDERLO

Het project

Vanaf 2012 zet het lokaal bestuur van Tessenderlo in op “flankerend onderwijs”. De gemeente faciliteert verbinding tussen de scholen in Tessenderlo, onder andere door samen te werken aan gemeenschappelijke projecten rond het verhogen van de weerbaarheid van leerlingen en te gaan werken rond en tegen pesten op school. Dit laatste resulteerde in een charter tegen pesten, een gezamenlijke verklaring waar alle scholen uit Tessenderlo en het gemeentebestuur achter staan. Ook werd een project rond (t)huiswerk op poten gezet. Meer recent zet deze werking voornamelijk in op de implementatie van ’Nieuwe Autoriteit’ in de middelbare scholen en wordt er gefocust op het tegengaan van cyberpesten.

Onze rol

Link in de Kabel organiseerde een educatief aanbod voor jongeren uit het secundair onderwijs en een train-the-trainer traject voor leerkrachten.

Onze activiteiten

In de periode van 6 t.e.m. 17 februari organiseerden we de activiteit ‘De Sociaalste Quiz ter Wereld’ op de secundaire scholen Campus Russelberg en Campus MAX in Tessenderlo.

Onze impact?

In totaal organiseerden we 23 activiteiten, goed voor 857 deelnemersuren.

bottom of page