top of page

CULTUURDISTRICT ANTWERPEN

Het project

De vzw Lokaal Cultuurbeleid District Antwerpen wil lokaal cultuurbeleid bevorderen en zet zich in om van de bibliotheken innovatieve en open leeromgevingen te maken met een focus op kinderen en jongeren. In dat kader sloten zij een samenwerkingsovereenkomst af met Link in de Kabel voor de jaren 2022 en 2023, met als doel om kinderen en jongeren tussen 8 en 14 jaar mediawijze vaardigheden aan te leren via creatieve en interactieve workshops.

Onze rol

Net zoals in 2022 organiseerden we een mediawijs vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in 4 vestigingen van het lokaal cultuurbeleid district Antwerpen: Bibliotheek Kielpark, Bibliotheek Elsschot, BLOC 2030 en het Oude Badhuis. Tijdens de activiteiten werd er zowel ingezet op mediawijze vaardigheden als op sociale vaardigheden. Daarnaast waren we ook mee verantwoordelijk voor de promotie van het aanbod in de wijken.

Onze activiteiten

Verspreid over het hele jaar en diverse dagen van de week was Link in de Kabel aanwezig om jongeren een educatieve en leuke workshop aan te bieden na schooltijd. Concreet ging het om 10 workshops van 2,5 uur.

Onze impact

In totaal organiseerden we 44 activiteiten van gemiddeld 2,5 uur per activiteit, goed voor 1167 deelnemersuren.

Antwerpen cultuur-district1.jpg
image.png
bottom of page