top of page

CKG DE SCHOMMEL

Het project

De Schommel is een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG), erkend en gesubsidieerd door het Agentschap Opgroeien. De Schommel zet zich in voor kinderen en gezinnen in de regio Leuven-Tienen-Diest, met afdelingen in Averbode, Leuven en Tienen. Hun aandacht gaat naar gezinnen die het tijdelijk moeilijk hebben met of vragen hebben over de opvoeding en zorg van hun kinderen. De Schommel biedt hen ondersteuning in de vorm van thuisbegeleiding en opvoedingstraining. Daarnaast biedt De Schommel dag- en nachtopvang aan kinderen tussen 0 en 12 jaar die in moeilijke gezinsomstandigheden verkeren.

 

Onze rol

Op vraag van CKG De Schommel en dankzij financiële ondersteuning van Rotary Club Westerlo werkte Link in de Kabel twee reeksen van vier mediawijze activiteiten uit: één reeks op maat van kleuters en één reeks op maat van kinderen tussen 7 en 12 jaar.

 

Onze activiteiten

Voor zowel de kleuters als kinderen maakten we een aanbod op maat rond veilig en leuk online. Voor de kleuters gaven we ook enkele sessies tabletcoaching, voor de kinderen mediawijze sessies Cyboteur en De Sociaalste Quiz ter wereld.

Onze impact

In totaal realiseerden we 144 deelnemersuren bij de kinderen die we bereikten. Daarnaast namen ook de begeleiders actief deel, zodat zij zichzelf comfortabeler zouden voelen om met digitale thema’s aan de slag te gaan.

bottom of page