top of page

DIGBIJ: FLANKEREND AANBOD

Het project

DIGbij is de naam van het Digibankproject in de gemeenten Borgloon, Heers, Tongeren en Wellen.

Onze rol

Als partner binnen het project zorgt Link in de Kabel voor de inhoudelijke ondersteuning van de digihelpers die de digipunten bemannen en voor een flankerend aanbod aan activiteiten. Dit flankerend aanbod bestaat uit:

  • activiteiten voor kinderen en jongeren bij partners in het werkingsgebied van DIGbij, zoals bibliotheken, Huis van het Kind en naschoolse opvang. Op die manier versterken we kinderen en jongeren in hun mediawijze vaardigheden en maken we ook het volwassenenaanbod van DIGbij bekend bij (groot)ouders en organisaties in de regio. 
     

  • activiteiten specifiek voor kinderen én hun (groot)ouders; genaamd 'Digihelden'. We vertrekken van de digitale leefwereld van kinderen en betrekken de (groot)ouders hierin door gebruik te maken van toegankelijke apps en hen uitdagingen te geven die samenwerking vragen. Tegelijkertijd geven we de (groot)ouders ook concrete tips om met de kinderen het gesprek aan te gaan over de digitale wereld. Op die manier versterken we de mediaopvoedkundige vaardigheden van (groot)ouders en zodoende ook het informele ondersteuningsnetwerk van kinderen. 

Onze activiteiten

In elke gemeente organiseerden we 4 keer per jaar (1 keer per kwartaal) een activiteit ‘Digihelden’:

  • Kwartaal 1: Samen een LEGO-robot ontwerpen, bouwen en via programmeren tot leven laten komen

  • Kwartaal 2: Samen de mogelijkheden van Virtual Reality ontdekken

  • Kwartaal 3: Samen gamen

  • Kwartaal 4: Samen een virtuele wereld bouwen met CoSpaces

 

Daarnaast organiseerden we in elke gemeente diverse andere activiteiten, waaronder STEM-trajecten in de bibliotheek van Borgloon, de naschoolse opvang van Heers, Huis van het Kind Tongeren en bij de Opvoedingswinkel van Wellen en mediawijze kampen en STEM-kampen tijdens de zomerperiode.

Onze impact

In totaal organiseerden we 59 activiteiten, goed voor 2164 deelnemersuren.

image.png
bottom of page