top of page

AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

Link in de Kabel vindt ieders integriteit belangrijk!

Link in de Kabel vindt een veilig en warm groepsklimaat heel belangrijk. Toch loopt er soms iets mis. Als iemand iets doet wat je niet fijn vindt, is dat niet oké. Als die persoon over jouw emotionele, seksuele of fysieke grenzen gaat, heet dat grensoverschrijdend gedrag. Elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders, is een integriteitsschending. Het Aanspreekpunt Integriteit (API) staat dan klaar om jou te helpen.

GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG: WAT NU?

Kom je tijdens een activiteit van Link in de Kabel in aanraking met grensoverschrijdend gedrag? We vinden het heel belangrijk dat je over grensoverschrijdend gedrag kan praten. Ook als je dit ziet of hoort gebeuren bij iemand anders. Je kan hiervoor terecht bij de API of het Aanspreekpunt Integriteit.

Contacteer Charlotte Schreuer.  Neem contact met haar op via charlotte@lidk.be of 0484 02 92 34.

AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT: WAT DOET EEN API?

 

Een API luistert naar jouw vraag of verhaal. Daarna bekijkt de API samen met jou hoe het probleem aan te pakken. Dat kan door advies te geven of jou door te verwijzen. Informatie blijft zoveel mogelijk vertrouwelijk. Kan de API toch niet anders dan extra hulp inschakelen? Dan zal die dat eerst met jou bespreken.

bottom of page