top of page
FB_pageheader_2.jpg

SHIFT

Een digitaal en creatief jeugdhuis voor iedereen!

Shift is een uniek jeugdhuis dat tweemaal per week open is voor jongeren. De ruimte voelt als 1/3e kunstenaarsatelier, 1/3e jeugdhuis en 1/3e high tech lab: een unieke setting!

Jongeren kunnen gratis langskomen om geïnspireerd te worden, om te creëren, te experimenteren of gewoon om bij vrienden te zijn. Shift zet in op cutting edge technologie om daarmee het artistieke experiment aan te gaan op maat van de jongere. Zo kunnen jongeren digitale sculpturen ontwerpen en ze vervolgens 3D-printen, werken met digitale snijmachines of projection mapping, VR- en AR-ervaringen uitwerken of kunst maken met Artificial Intelligence en robotica. Zo hopen we cultuur laagdrempelig te maken voor de jongere, maar hen bovendien te versterken in geavanceerde digitale vaardigheden. 

Iedere jongere is welkom bij Shift - we zetten dan ook expliciet in op een inclusieve groep, waarbij zowel jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie als reguliere jeugd samen komen om te experimenteren en tenslotte eind 2023 een eigen tentoonstelling op te zetten!

Shift wordt gerealiseerd in partnerschap met 30CC en met de steun van Vlaanderen.

bottom of page