top of page
 • Hoe verlopen jullie activiteiten?
  Onze activiteiten zijn uitgesproken speels en zijn zo vormgegeven dat ze de digitale vaardigheden en mediawijsheid van de deelnemers stimuleren. Zo kan een activiteit pakweg fotografie of programmeren bevatten, maar kan het net zo goed gaan om een interactieve quiz. Iedere activiteit wordt qua duur en inhoud aangepast aan jouw doelgroep.
 • We hebben geen digitaal materiaal, kunnen wij dan ook een activiteit aanvragen?
  Wie beroep doet op ons aanbod, mag op twee oren slapen: we nemen steeds ons eigen materiaal mee zodat de begeleiding zelf niets moet voorzien. Voor de meeste activiteiten is een wifi-verbinding en voldoende tafels en stoelen vereist.
 • Link in de Kabel werkt aan mediawijsheid maar wat is dat eigenlijk?
  Mediawijsheid is het geheel van kennis, vaardigheden en attitudes dat je als individu nodig hebt om actief, creatief, kritisch en bewust digitale media te gebruiken en deel te nemen aan de samenleving. Alles over mediawijsheid in Vlaanderen vindt je op de website van het kenniscentrum Mediawijsheid.
 • Link in de Kabel werkt ook aan e-inclusie of digitale inclusie, is dat nog iets anders?
  Inderdaad! De termen 'e-inclusie' en ‘digitale inclusie’ verwijzen naar alle acties en oplossingen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat iedereen digitaal mee is. Er zijn 4 voorwaarden om over digitale inclusie te kunnen spreken: digitale toegang, digitale vaardigheden, een ondersteuningsnetwerk en inclusion by design. Je vindt alles hierover op www.e-inclusie.be.
 • Kan Link in de Kabel digitaal materiaal (bv. laptops) bezorgen aan kwetsbare kinderen en jongeren?
  Voor elke activiteit die Link in de Kabel begeleidt, wordt het nodige materiaal meegebracht. Ben je zelf op zoek naar toestellen om uit te delen of te ontlenen aan jouw doelgroep? Kijk of er in jouw gemeente een Digibank is! Met jouw school of organisatie kan je ook laptops aanvragen bij Digital For Youth!
 • Kan ik bij Link in de Kabel terecht met mijn ICT-vragen of -problemen?
  Uiteraard probeert Link in de Kabel tijdens, vóór of na activiteiten te helpen waar ze kunnen. Wij zijn echter niet gespecialiseerd in het bieden van antwoorden op complexe ICT-vragen. Hiervoor verwijzen wij graag door naar Beego.be. Als er in jouw gemeente een Digibank is, dan kan je ook daar terecht voor hulp met jouw ICT-vragen. Ben je op zoek naar eenvoudige handleidingen van digitale toestellen en toepassingen? Neem dan eens een kijkje op https://databank.e-inclusie.be/search?tools=handleiding. Hier vind je handleidingen en filmpjes voor hard- en softwarevragen. Als je zelf aan de slag wil, kan je ook terecht op 123digit.be. Hier kan je terecht voor interactieve oefeningen rond verschillende digitale thema’s.
 • Waar kan ik als ouder terecht met mijn vragen rond sociale media?
  MediaNest is een initiatief van Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum voor Mediawijsheid, in samenwerking met meer dan 20 partners. Je vindt hier een antwoord op heel veel vragen over een uitgebreid scala aan onderwerpen die je kan selecteren op basis van thema en leeftijd.
bottom of page